Sportosan elegáns minőség - augusztus hónap tervezője: Lontra Bag

“Nagyjából két és fél éve készítettem el az első hátizsákot. Drámaian mély motivációm volt: az akkor még barátnőmnek (ma már feleségem) karácsonyra szerettem volna egy fekete hátizsákot készíteni, mert az övé már igen csak viseltes volt. Elővettem egy háztartási varrógépet, egy életlen ollót, meg néhány szegecset, és hosszas agyalás, szerkesztés, és szabás után összehoztam. Egész jól sikerült és megtetszett a tesómnak is, így neki is készült egy, aztán az is megtetszett valakinek. Aztán most itt vagyok egy rakás táskával.” - mesélte Kristóf.



Kristóf az alapanyag beszerzésétől kezdve a szabáson, varráson át az utolsó szegecs beütéséig ő maga végzi. Fontos számára, hogy a kezéből kiadott munkák kifogástalan minőségben és precíz odafigyeléssel készüljenek, valamint tartósságuk által vásárlói kedvenc kiegészítőik lehessenek hosszú időn át. Munkái kizárólag marhabőrből készülnek, hiszen ez az egyik legidőtállóbb matéria ebben a termékkategóriában.


“Apukám régebb óta foglalkozik bőrrel, mint amióta élek, így elég sokszor kerültem kapcsolatba ezzel az anyaggal. Mondhatni, ha akartam volna se csinálhattam volna más anyagból az első táskát.” - Koltai Kristóf

 

A Lontra Bag fontosnak tartja a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot.


Kristóf ügyel arra, hogy álmai megvalósításával minél kevésbé terhelje a környezetet. Ebből kifolyólag az alapanyagként szolgáló bőrt olyan európai bőrgyártól vásárolja, amely igen fontos lépéseket tesz annak érdekében, hogy a lehető legkevesebbet ártson Földünk élővilágának.


A bőr ugyanakkor egy igen időtálló matéria, ennek köszönhetően a belőle készült ruhadarabok/kiegészítők megfelelő ápolás mellett akár évtizedeken át lehetnek alapjai gardróbunknak. Azzal, hogy a darabokat egyesével készíti, egyesével szabja, könnyebben elkerüli a szabászati hulladék képződését. Az ennek ellenére is megmaradt minimálisnak mondható darabokat összegyűjti és tömőanyagként használja fel, például boxzsák készítése esetén. (Lehet egy új márka van születőben?)


A Lontra Bag és a WAMP:


Kristófék a 2020-as covid idején kezdtek el wampozni. A legnehezebb időben csatlakoztak, hiszen ekkor a WAMP-ot is nehezen érintette a járvány.


Rengeteg tapasztalatot tudtam gyűjteni az összes vásáron. Sok ötlet született, valakinek a meglátásból, amit egy kicsit tovább gondolva egy klassz termékben öltött testet. Voltunk anno látogatóként is több ilyen dizájner kiállításon, és nagy felismerés volt amikor az asztal másik felén álltam végül, mint készítő/eladó. De mégis, ami miatt a legjobban értékelem ezeket a vásárokat, az a személyes, szemtől szemben kapcsolat az érdeklődőkkel. Annyira más, mint egy facebook profillal, vagy egy email címmel „jópofizni”. Van idő reagálni, van lehetőség mesélni, van igény beszélgetni. A visszajelzések is ezt támasztják alá, hogy bizalmat is kelt az emberekben, ha meg tudják fogni, megszagolni, felpróbálni a termékeket. Nagyon motiváló tud lenni egy végig talpalt vasárnap: elképesztő visszajelzéseket kapok: jó érzés, hogy sokakkal közös nevezőn vagyunk, és ebben az anyagban és termékben, ők is a minőséget és a „hosszú évekig velem lesz” cuccokat látják.” - Kristóf


A Lontra Bag standja az egyik legnépszerűbb szokott lenni a vásárokon, ahol nem csak a hölgy érdeklődők, de a férfiak is sokáig időznek. 



Válassz Te is Lontrát:


“Szeretnénk, ha nálunk mindenki megtalálná a számára legkedvesebb darabokat, ezért olyan szabásmintákat dolgoztunk ki, amik lehetőséget biztosítanak a színbeli variálásra, így ha valaki egyedi kéréssel áll elő, örömmel teljesítjük az általa megálmodott kombinációt is.”


A legnépszerűbb Lontra Bag termék az elsőnek elkészített NENO rolltop fazonú hátizsák, ami azóta több ráncfelvarráson is átesett, de nagyjából felismerhető a régi dizájn. Nézzetek szét a Lonta Bag weboldalán, vagy keressétek őket a WAMP vásárokon!


https://lontrabag.hu/


Partnereink