Mesés tavaszi kollekció a Pipetta Knitwear-től

Mesés tavaszi kollekció a Pipetta Knitwear-től

 

A Pipetta Knitwear márka két szuverén, önállóan gondolkodó tervező szövetsége. Farkas Imola és Nádasdi Katalin mindketten szabadon terveznek, csak erre a projektre készültek egy vezérfonal mentén.  A ruhák tervezéskor Imola elsősorban anyagokban, mintában és hangsúlyos színekben gondolkodik, míg Katalin inkább a struktúrára és a formavilágra, majd azt követően a színekre helyezi a hangsúlyt, gondosan ügyelve a funkcionalitás és praktikum fontosságára. A 2018-as tavaszi-nyári kollekciójukban arra törekedtek, hogy a lehető legkevésbé sérüljenek saját szabadságuk határai, és megfeleljenek a közös vállalásának. Megjelentek a szerkesztett vállak, a derékhangsúlyos raffolások, a printelt szoknyák, a 3D-Ben megjelenő virágok az öltözékeken, a merész színek és az izgalmas textúrák mellett a különböző anyaghasználat.

 

WAMP blog: Az idei kollekció anyag-és mintahasználata is merészebbnek tűnik, de a szabásvonalak is sokkal rafináltabbak.

Pipetta Knitwear: A közös tervezés eredménye, hogy mindketten ráerősítettünk arra, ami a másikunk erőssége és preferált tervezési területe. Ahogy Imola a printelt kelmékhez nyúl, addig Kati a formaiságot tartja izgalmasnak. A közös munkában, mindketten közelítettünk a másikhoz, így izgalmas formák jöttek létre, gazdagon printelt anyagokkal.

 

Wb: Mennyire illeszthetőek bele a hétköznapi viseletbe a kollekció darabjai?

PK: Nagyon is beilleszthető és kiegészíthetőek egyszerű darabokkal, tehát kiválthatóak és cserélhetőek is! Ahogy mi elképzeltük az öltözékek sorrendiségét, az csak ajánlás, amitől el lehet térni!

 

Wb: A közös tervezésnél figyeltetek arra, hogy variálhatóak legyenek egymás kollekcióinak a darabjai, vagy ezek teljesen külön koncepciók?

PK: Odafigyeltünk, hogy könnyen variálhatóak legyenek! Sokféle outfit összeállhat ebből a kollekciónkból is, ami megállja a helyét munkahelyen, vagy egy délutáni eseményen is!

 

Wb: Munkáitokban hol van a közös kapcsolódási pont?

PK: A közös pont az egymásra figyelés, a jó alkalmazkodó képesség, a munka szeretete, és a hosszú barátságunk.

 

Wb: Mennyire követitek a trendeket, hogyan építitek bele aktuális munkáitokba?

PK: Természetesen szeretjük figyelni a divattrendeket, ezek ránk is hatnak! Azonban olyan ruhadarabok tervezésére törekszünk, ami időtlen darab tud maradni.

 

Wb: Készültök már az őszi-téli kollekcióval is? Mire számíthatunk?

PK: Igen, már elkezdtük a tervezését. A kötött anyagból készült ruhák, pulóverek és kiegészítők nem maradhatnak el most sem, de készülünk szövött kelmével mixelt puha szőrmekabátokkal, átmeneti dzsekikkel, és őszi ruhákkal is.

 

Wb: Hol találhatunk meg titeket? 

PK: Szeretettel várunk mindenkit, a 1056 Bástya utca 14. szám alatti Pipetta Showroomunkba, valamint mindkét májusi WAMP-on is találkozhattok velünk személyesen is az Erzsébet téren!

 

A tavaszi kollekció darabjait a Budakeszi Vadasparkban fotózták, melyet kifejezetten a Föld Napjához igazítottak, hiszen ebben a természetes környezetben érvényesül a legőszintébben a tervezők környezettudatossága és természetszeretete, a dinamikusan díszített ruháknak pedig igazi mesebeli világot kölcsönözve mindenki beléphet a Pipetta Knitwear fantáziavilágába.

 

Designer: Pipetta Knitwear / Farkas Imola és Nádasdi Katalin

Fotó: Gámán Zsuzsa

Modellek: Fehérvári Panka és Kovács Gina

Smink: Ágnes Primon

Külön köszönet a Budakeszi Vadasparknak!

Partnereink