Játékos átváltozás a WAMP-on

Játékos átváltozás a WAMP-on

 
Az Átváltozó Egyesület célja: hogy az átváltozás egy minél több alkalommal és helyszínen felbukkanó, egyre terjedő viselkedési, gondolkodási, tevékenykedési és szórakozási mód legyen.
Saját művészetpedagógiai módszertana alapján szervez nyitott szerkezetű játék-eseményeket, nem formális oktatási és szabadidős programokat gyerek, felnőtt és vegyes csoportokkal. Tagjai a művészetpedagógia, gyógypedagógia, drámapedagógia, zenepedagógia, kognitív tudományok, politikatudomány, konyhaművészet, színház, építészet, irodalom, képzőművészet, művészettörténet, zeneszerzés, tánc és film területein és határterületein tevékenykednek. 
 
Az Átváltozó tevékenységeinek formája minden esetben: játék. Méghozzá olyan játék, melynek szabályrendszerét a játékosok maguk is építhetik és befolyásolhatják. Az egyesület biztosítja a kiindulási pontot és a feltétlenül szükséges alapanyagokat. Ezek származhatnak a hétköznapi élet, a művészetek és a pedagógia bármely területéről, hiszen a játék folyamán  –ahogy a játékosok szereplőkké – a felhasznált tárgyak is átváltoznak a játék eszközeivé.
 
WAMP blog: Most vasárnap mivel készültök a WAMP-ra?
 
Átváltozó EgyesületA vendégeink megtapasztalhatják az átváltozást - azaz képzeletbeli karakterek szerepébe, bőrébe, ruháiba bújhatnak egy rövid időre. Ehhez természetesen segítséget is adunk, személyes asszisztencia és egy útmutató-füzet segítségével. Ebben a füzetben előre meghatározott karakterjegyek alapján lehet az átváltozott személy különféle tulajdonságait meghatározni. Ha az átváltozás megtörtént, fotókat készítünk az alanyról, mely fotók egyikét ki is nyomtatjuk, így lesz teljes az elképzelt karakter. Szóval, lesznek jelmezek, átváltozó-asszisztensek, egy fényképész, meg rengeteg információ a május 17-21-ig megrendezendő Fölnőtt Táborról. 
 
WAMP blog: Bárki kipróbálhatja a jelmezeket?
 
ÁE: Mindenki kipróbálhatja, és szakszerű segítséget is biztosítunk ahhoz, hogy a jelmezekhez méltó egyedi karakterek és fotók is megszülessenek a helyszínen. Egyéni és csoportos, gyerek, tinédzser, felnőtt, illetve bátor és bátortalan érdeklődőknek egyaránt ajánljuk.
 
WAMP blog: Hogyan csatlakozhatnak a programjaitokhoz?
 
ÁE: Iratkozzanak fel a hírlevelünkre, egy rövid üzenettel itt: http://www.atvaltozo.com/kapcsolat
Illetve: kövessenek minket a facebook oldalunkon, ott minden eseményről hírt adunk: facebook.com/atvaltozo 
 
Következő programjaink, ahol személyesen is megismerkedhetnek velünk: 
1. Február 26-tól folytatjuk minden hétfőn 16:30-18:30-ig a 10-14 éveseknek szóló színjátszó körünket. (Jelentkezés: atvaltozo.egyesulet@gmail.com) A színjátszókör tavalyi játéka a Trafóban volt látható.
2. A Városi Játéktervező Akciócsoport egész napos ifjúsági Zine-készítő foglalkozása március 3-án reggel 10-től délután 17 óráig a LUMENben.
3. Készülünk a választási kampányidőszakra Politikai Bátorságpróbákkal. Ez elsősorban választó-korú polgárok számára lesz izgalmas játék.
4. Ezután következik majd egy különös Költészet-Napi Ünnepély. Ide minden magyar nyelvű írót, olvasót, költőt, szerkesztőt és érdeklődőt sok szeretettel várunk!
5. Majd pedig: Az Átváltozás Napja. (Meglepetés!)
6. Májusban pedig végre sorra kerül a várva várt Fölnőtt-tábor!
 
2018. május 17.-21. között szervezi meg az egyesület a FÖLNŐTT TÁBOR-t, amely egy olyan alkalom, amikor a hétköznapi felelősségeink helyébe a közösen kialakított játék iránti figyelmet állítjuk. A játék elsősorban szerepjátékot jelent, és mivel a táborozók mindnyájan ugyanazon történetben gondolkoznak és mozognak, nem várják el egymástól a szórakoztatást vagy a színészkedést, csupán a jó játékot. ( http://www.atvaltozo.com/folnott-tabor
 
Az átváltozás kipróbálása mellett lehet majd informálódni a Fölnőtt Táborról s arra kuponokat váltani. Ezek összege 10.000 Ft. (wwww.atvaltozo.com/folnott-tabor)
 
 
 
 

Partnereink