Design Hét Budapest 2017 - 10 legjobb program a WAMP válogatásában

OKT 3-15. 

Boldog Dánok, kiállítás

Premier Kultcafé CÍM 1085 Budapest, Üllői út 2-4. / Baross u. 1.

Dánia a nemzetközi felmérések szerint élen jár a szabadság, a jólét, a szociális biztonság, a bizalom, a munkakörülmények, a demokrácia, a munka-magánélet egyensúlya, a civil társadalom, a várostervezés és a fenntarthatóság terén. De vajon miért boldogabbak egyes társadalmak a többinél? A koppenhágai Boldogságkutató Intézet Boldog dánok című kiállítása megadja a választ a kérdésre.

 

OKT. 9. 18:00

FISE 35 art.craft.design / Finissage

B32 Galéria és Kultúrtér, 1111 Bp. Bartók Béla út 32.

A FISE fennállásának 35. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás finisszázsán bemutatják az egyesület tagjainak munkásságát tartalmazó, örökké böngészhető katalógusukat, melyben reprezentatív gyűjtésben állítanak emléket az elmúlt 5 év csúcspontjainak. A Design Hét Budapest keretein belül ingyenesen látogatható este alkalmával nemcsak az alkotókkal, résztvevőkkel való kötetlen beszélgetésre nyílik majd lehetőség az esemény zárásaként egy egyszeri és megismételhetetlen performance során a FISE legtehetségesebb öltözéktervezői engednek betekintést legsikeresebb kollekcióikba.

 

OKT. 10. 15:00

Open Studio at Lucky Shepherd Showroom

1027 Bp. Jurányi utca 1.

Jurányi Közösségi Ház, 2. emelet, a lépcsőtől jobbra

Milyen út vezet egy multibrand bolt megnyitásáig? Juhász Dóra és Szerencsés Gabó egykor két külön tervezői márkával indultak útnak, míg végül együttes erővel megalapították a Lucky Shepherd formációt. A közös márka fejlődésének történetéről, sikereikről maguk mesélnek budai bemutatótermükben. 

 

OKT. 10. 18:00

Pop, csajok, autistic art

Konda Brigi Kerámia, 1136 Bp. Herzen utca 6.
 

A Design Hét keretében idén is megmutatja Konda Brigi keramikus legújabb munkáit: gondolatok, benyomások, idő és kerámia metszéspontjai.

A kiállítást megnyitja Winkler Nóra.

 

OKT. 11. 18:00

Bowietól a Bauhausig - Artmagazin est művészetről és designról

Loffice Budapest,1061 Bp. Paulay Ede utca 55.

A 100. lapszámát ünneplő Artmagazin nevében Topor Tünde és Winkler Nóra csupa látványos és kreatív tételt mutat ezen az esten, olyat, ahol a művészet és a design nagy örömünkre és érdekes történetek közepette kooperált.
David Bowie fellépőruhájától felhőkarcolókon, cukrászdákon és brossokon át a Bauhaus sztárjainak kávéskészlétéig – 100 képből álló utazást teszünk a világ körül, korokon, műfajokon keresztül.
A vetített előadást ARTMAGAZIN100 sütemények, és egy pohár igazán művészi, csomagolásában designtudatos bor teszi kerekké.
 
 
OKT. 11. 18:00

Manage [it] Yourself - Design Hét

Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) 1088 Bp. Ötpacsirta utca 2.

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. Az együttműködés mibenlétét szeretnénk feltérképezni, kíváncsiak vagyunk, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók.

A Design Hét Budapest keretein belül megvalósuló Manage [it] Yourself - Induló kreatívipari vállalkozások estje ezeket az útkereséseket, eltérő stratégiákat és ezek gyakorlatban megvalósult eredményeit gyűjti össze.
Az est folyamán előadóink és vendégeink segítségével megismerkedünk a hazai kreatívipar általános definiálásával, a szektor jelenlegi helyzetével, azzal az intézményi háttérrel (állami, egyetemi, magán), amik segíthetik egy vállalkozás indulását, illetve a jövőbe mutató tendenciákkal.

 

OKT. 12. 14:00

PARADIGMAVÁLTÁS: KREATÍVIPAR, DIGITALIZÁCIÓ

 

konferencia

BÁLNA Budapest (0.305 terem) CÍM 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Mit jelent mindez a kreatíviparnak? Jó példák és tanulságok, a kreatívipar kapcsolódási pontjai – ezt elemzik a szakértők a zártkörű workshopon, majd ennek eredményeiről számolnak be a délutáni plenáris ülésen. A felkért szakemberek és a kerekasztal vendégei számos pilot projektet és jó gyakorlatot felvázolva járják körül a kreatívipar lehetséges jövőstratégiáit.

 

OKT. 12. 19:00

3. ArtHungry Díjátadó x Stilshop megnyitó

Hygge, 1093 Bp. Fővám tér 11-12.

Az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal harmadik díjátadójára 2017. október 12-én, a Hygge rendezvényhelyszínen kerül sor a Bálna Budapestben. Az este folyamán átadásra kerülnek a kategóriagyőztes díjak és a közönségdíj is. A díjátadót Budapest legfrissebb design boltja, a Hyggében található Stilshop zenés megnyitópartyja zárja.

 

OKT. 13. 21:00

Budapest Design Week Official Party

Brody Club Life, 1064 Bp. Vörösmarty utca 38.

Az este a Brody Studios kerekasztal-beszélgetésével kezdődik 19 órakor, ahol William Clothier kérdezi a különböző művészeti ágak, design, építészet és filmipar területeiről érkező vendégeit (el)indulásuk történetéről. A beszélgetés után, 21 órakor a Design Hét Budapest hivatalos partyja veszi kezdetét, ahol megkóstolhatod a külön erre az alkalomra kreált különleges Design Hét koktélt is. 
 
A hangulatról Dj Slow ft Fedora x Bence Becsy gondoskodnak.
 
Ünnepelj velünk!
 
 
OKT. 14. 13:00

Heinrich Open Studios

Heinrich Alkotói Szint, Üllői út 32, Budapest, 1085

A Heinrich Open Studios keretében bárkinek lehetősége van körülnézni az Alkotói Szint műtermeiben, megtekinthetik hogyan készülnek a tervezők kezei alatt a remekművek. A vezetett túrák a Heinrich Pop-up Store-ból indulnak.

 

További részletes programok és információk itt találhatóak:

www.designhet.hu

www.designweek.hu

www.facebook.com/budapestdesignweek

instagram.com/budapestdesignweek

twitter.com/BudDesignweek

 

 

 

Partnereink