Ellentétek, ha találkoznak... - wildpastel

Számos példát szolgáltat a divat világa arra, hogy designerek párosan dolgoznak. A szoros együttműködés során jobban kihasználhatják a különféle személyiségtípusokból eredő erősségeket, könnyebben birkóznak meg a feladatok sokrétűségével, s nem utolsó sorban azonnali visszaigazolást is kapnak tervezőtársuktól. Nincs ez másképp Garamvölgyi Eszter és Tóth Cecília Tünde esetében sem, akik még a Modart Művészeti Iskola padjában, 2011 nyarán határozták el, hogy közös márkát alapítanak. S milyen az, ha egy vad és ösztönös (wild) és egy finom és visszafogott (pastel) alkotó közösen kezd ruhatervezésbe? A végeredmény egyszerre könnyed és letisztult, játékos és elegáns, kellemesen fesztelen, ugyanakkor igényes,  végiggondolt, és nem utolsó sorban praktikus darabok sora. 

Jelenleg min dolgoztok?

Gőzerővel dolgozunk egy esküvői ruhaprojekten, amely a február 16-i WAMP-on debütál majd. Nemrégiben új showroomba költöztünk, s ennek népszerűsítése is sok munkával jár, és persze a nyári darabok szériagyártásában is nyakig benne vagyunk.

 

Kik a példaképeitek?

Nekem azok a nők szimpatikusak, aki hisznek magukban, profi módon közelítenek mindenhez, amibe belefognak. A kedvenceim Madonna, Donna Karan, de Zoób Kati és Tóth Bori mentalitása is közel áll hozzám - meséli Cili, majd Eszter vesz át a szót. – Engem inkább bizonyos tulajdonságok fognak meg: olyan erősségek, amelyek előremutatók. Sokszor fedezek fel ilyesmit a barátaimban, de ahogyan én változom, úgy tolódnak a hangsúlyok is másfelé.

 

Milyen sikereket értetek el eddig? Mire vagytok a legbüszkébbek?

A legnagyobb sikerünk talán az, hogy saját lábon álló, tehát egyelőre befektető nélkül működő, fejlődő vállalkozásunk van. Ruháinkat egyre többen ismerik, szeretik és viselik, s büszkék vagyunk arra, hogy sok a visszajáró vásárlónk.

 

Mi inspirál benneteket?

Engem – kezdi Cili – legfőképpen a látványos dolgok mozgatnak meg, amikben csupán egy apró részlet vagy az általuk kiváltott érzelmek indítanak el valamit.  Lehet ez egy pár szép cipő, egy lenyűgöző épület, de akár egy vers is.

 

Hogyan jellemeznétek magatokat tervezőként?

Cili: realista, lendületes, kitartó,  kreatív.

Eszter: visszafogott, harmóniára törekvő, ugyanakkor könnyed és játékos.

 

Kiknek készülnek a ruháitok?

Elsősorban olyan harminc fölötti nőknek tervezünk, akik a szabadságot, a boldogságot és a kiteljesedést tartják fontosnak. Tény azonban, hogy a vagány fazonok és az olykor merész színek a fiatal korosztály körében is nagyon népszerűek.

 

Ha kifognátok az aranyhalat, milyen munkát kérnétek tőle?

Állandó és egyenletesen növekvő márkát látunk magunk előtt, megrendelésekel teli, folyamatosan fejlődő divattervezők szeretnénk lenni.

 

Hogyan látjátok a wildpastelt 5 év múlva?

Azért dolgozunk, hogy előbb-utóbb csak a tervezésre koncentrálhassunk, s minden mást – a marketinget, a pénzügyi feladatokat, a sales vonalat – az arra hivatott csapattag végezzen majd. Természetesen szeretnénk terjeszkedni is, s a környező országok fővárosaiban is elérhetővé tenni a wildpastel darabokat. 

 

Hol találkozhatunk a munkáitokkal?

A márka a WAMP-on mutatkozott be először, s a design vásáron rendszeresen jelen vagyunk. Emellett a Mono Fashion, az Ourstyle Boutique, a La Masni, a LAONI, az Alexandra Showroom és a WDP Essential Fashion Studio polcain is találkozhatnak velünk a vásárlók.