A hónap designere 2012 októberben Ferencz Vanda

Bio

A Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképzőiskola aranyműves képzése után útja egyenesen vezetett a MOME formatervező fémműves szakára. A képzést egy zágrábi és egy athéni ösztöndíjjal egészítette ki.  

Kiknek?

Munkáira leginkább a 28 és 40 közötti öntudatos, stílusos, divatban, designban tájékozott nők nyitottak. Különböző művészeti ágak képviselői is szívesen hordják ékszereit, például építészek, színészek, táncosok. „Olyan nők választanak az ékszereimből, akik szeretnek előtérben lenni, dominánsak, karakteresek.”


Közös munkák

Rendszeresen dolgozik együtt divattervezőkkel: „A kollaborációs munkáknál  idomulni kell egy adott világhoz, ami kifejezetten izgalmas. Frissítőleg hat az emberre egy másik művészeti ágban tevékenykedő ember gondolkozása.”


Az első kollaboráció 2007-ben, diplomázása után indult, amikor egészen 2010 végéig a Use Unused-nak tervezett ékszereket - mindig az aktuális kollekcióhoz illeszkedve. Dolgozott a Je Suis Belle-lel is, amit a most is tartó, Nanushkával folyó kollaboráció követett, akivel 2011-ben kezdett együtt dolgozni. A 2012-es tavaszi/nyári első kollekció már kapható, októberben várható a következő az őszi/téli megjelenés. Jelenleg a harmadik ékszerkollekció tervezésénél tartanak, ami a jövő tavaszi Nanushka-kollekció világához idomul majd.


Kedvencek

Sergio Pininfarina, Philippe Starck, Charles R. Mackintosh, Frank Lloyd Wright, Atkins Design Studio, Andrew Bromberg, Ralph Lauren, Van Cleef and Arpels, Bulgari, Marni  

 
Munkájában a legjobb

„Az alkotás öröme. A női szépség kiemelése, tökéletes arányok keresése a megalkotott tárgyakban. Mindegyik jól sikerült darab, amivel rengeteget kísérleteztem, és az emberek szeretik viselni, egy megvalósult álomnak tekinthető. Az egyik legkellemesebb érzés látni viselés közben a munkáimat, látni az elégedettséget és örömöt a nők arcán, látni, hogy emeli szépségüket, kiemeli nőiességüket. Ez a legjobb pozitív visszajelzés.”

 

Tervek
Szeretne külföld felé is elindulni, tett is pár apró lépést, munkáit pedig sikerrel fogadták.

 

Web
http://www.ferenczvanda.hu/