Magyar designkapszula a Helsinki Design Héten

 


A WAMP augusztus 27-tól október 6-ig a Helsinki Design Hét nemzetközi seregszemléjén vesz részt Time Drops című installációjával. Az Idő Bonbonok-nak keresztelt, futurisztikus tér-objekt keretében, a fiatal hazai design képviselőit tömörítő szervezet 18 magyar tervező munkáját viszi érinthető közelségbe a Finn Design seregszemle közönsége számára, a Helsinki Magyar Intézet támogatásával.


Time Drops / Idő Bonbon néven egy hónapon  át a magyar design előremutató világa válik látható Helsinkiben. Szöul után a következő designfőváros Helsinki lesz, ezért jövőre egy éven át a finn fővárosra fog figyelni a világ.

A WAMP egy jövőbe mutató kis világgal érkezik Helsinkibe, azzal a céllal, hogy a szimbolikus kapszulát kinyitva át a világ a legjobb fiatal magyar tervezőkkel találja magát szembe. Akár egy jó vitaminbonbonban, a WAMP designkapszulájában is benne lesz minden, amire az embernek szüksége lehet a designer ruhákon át legnemesebb használati tárgyakon át az ékszerekig. A leginnovatívabb fiatal magyar alkotók munkáinak esszenciális mennyiségét lehet majd megtekinteni, olyanokét, akikre jó eséllyel húsz év múlva is büszkék leszünk, és amelyek a magyar design ikonikus, időtálló alkotásaivá válhatnak.

A kapszula augusztus 27-én a Helsinki Design Héten nyílik ki, és válik fogyaszthatóvá a designra éhes világ számára.


A kiállítás installációját Ágh Márton díszlettervező tervezte, a WAMP által bemutatott tervezők pedig a következők: Arcana - Dalma Závodszky, Benjamin A. Balla, Blokk - Viktória Balogh, Bolt - Zita Majoros, Buidesign - Szilveszter Büi, doraabodi - Dóra Abodi, Feher - József Fehér, Noémi Gera, Barbara Katona, Kitchen Budapest, Laarka - Boglárka Csömör, Ákos Lipóczki, Zsuzsanna Magony, László Marosi, Anett Papp, Plümo - Farkas Pongrácz, PSPK Design - Balázs Püspök, Szofita.

További info itt.


Partnereink