A hónap designere júliusban: a PUcc



A WAMP 2009-től havonta bemutat designereket, akik munkájukkal emelik a design vásár fényét - hogy ne csak a termék beszéljen a tervezőről. Egyetemi kolesz-szobákból indult hódító útjára a Pucc, ma már kis figurái, azaz makijai, és trükkös ruhái a design vásárok egyik legnépszerűbb termékei. A júliusi WAMP-on kiemelt szerepben a koalanyulak, a kockamackók, a bandzsa nindzsák és salátafodros női kollekciók. Sokan közülük természetesen gumicukor színekben!


Brand: ruhák és makik

A PUcc rövid, frappáns, kétértelmű, játékos márkanév, amely mögött ruhák, kiegészítők és kis, szerethető figurák - gyűjtőnevükön makik - szerepelnek, gyakran gumicukor színekben. Anyaguk viszkóz, pamut, elasztikus, hurkolt, szövött, csíkos, pöttyös, kockás. Formaviláguk első ránézésre egyszerűnek tűnik, de közelebbről mindig található benne valami apró furfang vagy jellegzetes díszítés. 


Ruhák

A PUcc-ruhák általában hétköznapi, utcai viseletre készülnek, bár újabban egyre több csajos, kifinomult ruhadarab is kikerül a műhelyből, és időnként férfi pólók, felsők is feltűnnek a kínálatban. A tervezésnél mindig fő szempont a kényelem, a rafinéria és a humor. Szinte minden ruhadarabban van valami vicc: salátafodrok, cseresznye-fityegők, beépített pingvinek és cipzárszájú gorillák. A különféle kiegészítők – párnák, fényképezőgép- és iPod-tokok – mellett már készülőben van a PUcc bébikollekció is.


Makik

Az első PUcc-makik a műhelyben összegyűlt maradék anyagokból születtek, „eleinte csak házi használatra, de akkora sikerük volt, hogy nem lehetett nem komolyan venni őket”. Azóta szépen gyarapodnak, és egyre több koalanyúl, kockamackó, bandzsa nindzsa és társaik jelennek meg a kollekcióban. Sőt, visszaköszönnek a kiegészítőkről és a ruhákról is.


Bio

A PUcc 2002-ben alakult, az Iparművészeti Egyetem két szomszédos kolesz-szobájában. A négytagú társaság tagjai - Heim Zsuzsi, Szentpétery Melinda, Szűcs Eszter és Kiss Ildi - textil, bőr és formatervező szakon végeztek, és az egyetem után mindennapi munkájuk mellett is folytatták a közös alkotást. Mára szétszóródott a csapat, ketten kisgyerekükkel otthon vannak. Az alkotómunkát jelenleg főállású Pucc-osként Zsuzsi viszi tovább, aki Berlinben, Vivienne Westwoodnál is tanult divattervezést, Melinda pedig külföldről egyengeti a márka útját.


Ars poetica

„Minden PUcc-darabnak saját személyisége és története van. Ezért olyan könnyű megszeretni őket.”


Idézet a makikról

„A PUCC Sweetwear Design apró állatkái nemcsak kézbe simulnak, de jólesik rájuk nézni. A színes, puha, mosolygós jószágokért a kicsik és a nagyok is odáig vannak.”
Nők Lapja Café


Kedvencek

A nagyvilágból: Issey Miyake. Jil Sander
A WAMP-ról: Solymosi Bori


Inspiráció

A PUcc nem szezonális kollekciókat készít, inkább különböző témák köré csoportosítja az újabb és újabb darabokat. „A témát adó inspiráció bárhonnan jöhet, olyan mindennapi élményekből, mint a természet, építészet, egy kiállítás, egy könyv vagy egy jó beszélgetés.”


Visszajelzés

Nagyon sokat jelent a PUcc életében a személyes kapcsolat a vevőkkel. „Jó találkozni a visszatérőkkel, megismerkedni újakkal, beszélgetni velük, és látni, milyen örömet okoz egy-egy PUcc-darab megszerzése. Ezekből a találkozásokból sokszor újabb ötletek és egyéni megrendelések születnek.”


Egyéb

Több reklámfilmhez terveztek és készítettek karaktereket, figurákat.


Díj

Apple Magyarország és az Arc által kiírt iPod-tok pályázat közönségdíja.


Web

PUcc Sweetwear a Facebookon

Partnereink