A hónap designere áprilisban: Anna Zaboeva

 

A WAMP 2009-től minden hónapban bemutat egy-egy olyan designert, aki jelenlétével és munkáival emeli a művészeti piac fényét. Hogy ne csak a termékek beszéljenek a tervezőről.

Az áprilisi hónap designere Anna Zaboeva, a cipőkészítő Pleasemachine.

 

A márkáról

„Mindig csak egyetlen dolgot szoktam mondani a brandről: a Pleasemachine egyéni cipő. Ösztönösen jött az ötlet, ez az egyetlen út, amiben hiszek.”
 
Designer: Anna Zaboeva A készítő

Anna Zaboeva nem az a szószátyár tervező, amit tudni lehet róla, az csupán annyi, hogy Oroszország szibériai részéről származik és bár gyakran utazik, de három éve Budapesten él. A cipőkészítés egyszerre a szenvedélye, a megszállottsága, a munkája és a szabadsága. Nem tanulta, de szerinte mégis ehhez van a világon a legtöbb érzéke.

„A cipőkészítésen kívül nem foglalkozom mással, illetve utazom, korábban filmekben és tv produkciókban dolgoztam, vannak közös munkáim más művészekkel stb. De valahogy minden, amit csinálok kapcsolatban áll a cipőkészítés nagy és töretlen folyamatával. Amikor utazom, egy csomó inspirációra teszek szert, amit aztán belerakok az új cipőkbe a budapesti stúdiómban. Világszerte szaladgálnak olyan emberek az utcákon, akik a munkáimat hordják.” 

 

Kedvencek

Nincsenek idoljai. Mint mondta, mindig más designereket szeret, de szerinte egy biztos: a legjobb designerek mindig férfiak.  

Idézet

„Olyan embereknek tervezek cipőket, akik szabadnak, szépnek és fiatalnak érzik magukat. Már egy egész szép kis gyűjteményem van a vásárlók reakcióiból. Nagyon örülök, ha elégedettek a cipőimmel és ezt meg is mondják.”

 
Büszkeségtábla

Anna Zaboeva már állított ki Oroszországban, most épp új kollekciókat készít egy orosz és egy német kiállításra. „Magyarországon eddig nem volt kiállításom. Lehet, hogy kellene csinálnom egyet. Kellene? :)”

A WAMP-ról

„Háromszor vettem eddig részt a WAMP-on, nagyon bejön, jól szórakozom, és jó alkalomnak tartom arra, hogy új emberekkel találkozzak. Néhánnyal közülük a WAMP-on kívül is tartom a kapcsolatot” - mondta. Mint megtudtuk tőle, Oroszországban is vannak design piacok és vásárok, főleg Szentpéterváron és Moszkvában: „De ott valahogy nem robbant be ez a dolog annyira, inkább fiatalok kis ruhamárkái vannak csak. Valahogy ott nem vagyok ebben annyira benne, inkább kiállításaim vannak galériákban és a klubok brand-partijain.”
 
Web
www.pleasemachine.net (coming soon)
 

Partnereink